.
×

Ushtari britanik i UÇK-së kërkon mësues me pagesë për të mësuar shqipIsh-ushtari britanik i UÇK-së, Jon Harrison, ka pranuar se nuk e di gjuhën shqipe.Ky fakt madje e ka bërë atë të ndihet keq, dhe kështu po kërkon mësues të gjuhës shqipe në vendin ku ai jeton, Shreësbury Telford, në Uells.“A ka ndonjë shqiptar afër Shrewsbury Telford, Uells, që mund të më mbajë orë mësimi të gjuhës shqipe. Jam i gatshëm të paguaj”, ka shkruar ai në Facebook.

Harrison thotë se mos-njohja e gjuhës shqipe, edhe 20 vjet pas përfundimit të luftës, është “turp” për të dhe “ofendim” për gjithë Kosovën.“Mendoj se pas 20 vjetësh, të mos jem të gjendje të flas gjuhën, është turp për mua dhe ofendim për gjithë Kosovën”, deklaroi Harrison.Kujtojmë se para disa vitesh, Komuna e Prizrenit kishte vendosur që njërës prej rrugëve të saj t’ia vë emrin e Jon Harrisonit.

Ai ka marrë edhe certifikatën e Veteranit të UÇK-së si i angazhuar në Brigadën 138 “Agim Ramadani”.