.
×

KQZ-ja akreditoi 464 vëzhgues për zgjedhjet në katër komunat verioreBotapress 15 Maj – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka akredituar vëzhguesit të cilët do të vëzhgojnë zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut, të cilat do të mbahen më 19 maj.

Numri i vëzhguesve të akredituar është: 464.

Këta vëzhgues përfaqësojnë 2 parti politike, 2 misione ndërkombëtare, 1 Komision Evropian, 2 misione diplomatike, 12 ambasada, 1 OJQ ndërkombëtare, 4 OJQ vendore dhe 15 media.

Zgjedhjet e jashtëzakonshme në katër komunat veriore janë shpallur nga presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi.

Pasi që kryetarët e Leposaviqit, Zubin Potokut, Zveçanit dhe Mitrovicë e Veriut,  kishin dhënë dorëheqje të parevokueshme nga pozita e tyre.

E gjithë kjo kishte ndodhur pas vendimit që kishte marrë Qeveria Haradinaj që mallrave nga Serbia t’i vendoset taksa 100 për qind.