.
×

Këta janë tetë deputetët e opozitës që i hapën rrugë ndryshimit të emrit në MaqedoniTetë deputetë të opozitës, përfshirë edhe nga VMRO-DPMNE kanë votuar pro ndryshimeve kushtetuese, që i hap rrugë Marrëveshjes së Prespës për emrin e ri të Maqedonisë.
Edhe përkundër votimit me 80 vota për, VMRO-DPMNE-ja insistoi në votim individual, duke u shprehur secili deputet një nga një.

Edhe pas votimit individual u konstatua se 80 deputetë kanë votuar pro, bashkë me 8 deputetët e opozitës. Këta janë deputetët e opozitës që votuan pro: Vlladanka Aviroviq, Sashe Vasilevski, Elizabeta Kançevska-MIlevska, Kërste Mukovski, Emilija Aleksandrova, Ljuben Arnaudov, Nola Ismailovska dhe Zeqir Rançilloviq, përcjell ksp. Ndërsa 39 deputetë kanë votuar kundër.