.
×

Hisen Berisha: Për “gajretin” futbollistit të “Partizanit” të Beogradit dhe për rendin e ri evropian pa Rusinë e TurqinëFutbollisti i KF “Partizani” i Beogradit, vëllai i disa liderëve shqiptar fatkeqësisht, bani edhe ni gajret. Vendosi që serbet me tregtua në vëndin e tij, pa asnjë taksë doganore.

E bëri ketë pa e fsheh aspak dëshpërimin ndaj arnauteve që dashtën me ja dobësua serpet e Rusisë, këtij këlyshi mongol të Putinit.Jok valla!

Kurse asetet strategjike të Kosovës, sot keqshfrytëzohen deri edhe futen si hipotekë bankare (Aeroporti “Adem Jashari”) për të mare kredi kompania “fiktive” apo e falimentuar turko-kosovare Limak!

Rendi i ri botëror, do i han të fuqishmit evropian në Gjermanin,  në Ballkan por edhe aziatik si Rusi e Turqi.

Me nuk e determinon rendin e ri botëror arma por taksat. Kjo do e determinoj edhe aspektin e sigurisë rajonale dhe ndërkombëtare.

Ideja e ushtrisë evropiane është fundosëse. Nuk ka benifite as dhe ne fushën e sigurisë pa pagua taksat. Nga kjo edhe fuqizimi rus ne Evropë do marri fund. Kjo do të jet periudha e luftës përmes fuqisë së taksës. Tradite republikane.

Pra, pushon periudha e fuqisë mbi parimet e bazuara mbi armë. Presidenti Trump filloi me taksen e anëtarëve në NATO. Por jo vetëm kaq. Taksa ndaj mallrave kineze, është metodë tjetër e disiplinimit të subjekteve politike shtetëror në marrëdhëniet ndërkombëtare. Vazhdojmë!

Periudha e ardhshme do të jet sfiduar për qëndrueshmëri nga tre komponentë, pare, pasuri dhe siguri. Milaim Zeka, do e shtonte dhe një komponentë me prioritet për shqiptarët, që s’mund e them unë.