.
×

Hamdi Ndrecaj: Kundërpërgjigje kryeministres serbe, BrenabiqA thua kujt po i bënin nder deklaratat tuaja, si një zyrtare e shtetit serb? Një kryeministre e një shteti, që gjatë të qenit shtet, por edhe para se të ishit shtet gjatë historisë suaj banoviniane, i shkaktuat shumë gjakederdhje Ilirisë, Ballkanit të sotëm duke u fryrë nga krerët e kishave tuaja, që mbollën zi gjatë tërë historisë në Gadishull. Nuk e di si të ju quaj, zonjë apo zotëri, sepse nuk dalloni shumë nga një zotëri i shëmtuar dhe aspak nuk ngjani me një zonjë.

Megjithatë, shkrimi juaj i sotëm në gazetën zyrtare serbe që e lexova, e përcolli kërëcimin tuaj, që krahas Vojvodës Sheshel, ishte edhe reagimi i juaj se po qe se Kosova dhe Metohia, sipas jush, apo Republika e Kosovës edhe defakto sipas nesh, do ta krijojë ushtrinë e vet, apo FSK-ja do të shndërrohet në ushtri, armatë të armatosur, Serbia nuk po e përjashtoka edhe ndërhyrjen ushtarake kundër RKS-së, apo siç e qunai ju Kosovës dhe Metohisë.

Vërtet nuk është për t’u habituar me reagimin tuaj, sepse reagimi juaj, së bashku me atë të vojvodës .Sheshel ishte shpërndarë në të njëjtën kohë, gjersa Sheshel po kërkonte nga Kina dhe Rusia ndërhyrjen urgjente në veri të Kosovës, në të kundërtën, reagimi juaj ishte paksa më kompakt, sepse ju po përgatiteni për një sulm ushtarak të ushtrisë serbe kundër shqiptarëve.

Kur e them këtë, kundër shqiptarëve, e kam para sysh Reagimin Shqiptar, që do të jetë i kompletuar dhe shqiptarët do të reagojnë si një trup në të gjithë Ballkanin. Pra, kësaj radhe nuk do të përballeni me një trupë të armatosur, siç ishte UÇK-ja, e cila ushrinë tuaj e ktheu me kokë të ulur dhe të turpëruar nga Kosova, por këtë radhë, nëse do të futemi në avanturat e një lufte të re në Gadishull, do të përballemi, përveç aleatëve tanë të NATO-s edhe me një komb të tërë në Ballkan .

Atëherë nuk dihet sesa do t’ju vlen lëkura juaj. Bernabiq, nuk e di se si paska mundësi që një komb, siç është kombi seb, ende të besojë në idiotsitë kishtare dhe politike të një mentaliteti mesjetar. Ju e dini se sa vuajtje, përveç popujve joserbë të Ballkanit, por edhe popullit tuaj i shkaktuat po aq shumë vuajtje në emër të krijimit të Serbisë së Madhe, të një Serbie që kurrë s’ka qenë e madhe, por nga një banovinë e strukur diku pranë lumit Sava dhe duke u shtrirë në banovinën e Rashkës, vetëm pas vitit 1389.

Gjatë përplasjeve të mëdha ballkanike, pikërisht në truallin e Dardanisë së lashtë iliro-shqiptare, krijuat shtetin tuaj serb, edhe atë me ndihmën e aleatëve tuaj ruso-fracezë. Ju dhe populli juaj e dini mirë se çfarë ju sollën të gjitha ato gjakderdhje që filluat në mesjetë, duke vazhduar gjer më sot, dhe sipas logjikës suaj, si mund ta quani një ndërhyrje të radhës kundër shqiptarëve, po e bëni këtë si pasojë e një konsumi politik për shkak të krizës së krijuar nga taksa 100% e Republikës së Kosovës kundër politikës suaj shovene kundër kombit shqiptar apo ndoshta në realitet keni vendosur të shaktoni edhe një gjakderdhje të paparë në Gadishull në prag të hapjes së kutisë së pandorës shumë famëkeqe për shumë popuj të Gadishullit Ilirik- ballkanik.

Do të ishte mirë që ngadalë t’i ketheheni realitetit dhe të largoheni nga e kaluara dhe ta hiqni nga koka logjikën e luftës, sepse nga ato luftëra që zhvilluat gjatë historisë, përveç gjakderdhjeve të njerëzve të pafajshëm, nuk fituat asgje,apo do të ishte mirë t’i trokisni mendjes suaj dhe trushpëlarëve tuaj që të rrethojnë, duke ju premtuar që Rusia do të jetë dominate në Balkan dhe Europë. Marrëveshjet tuaja me krerët ekstremë rusë dhe ata grekë, si duket janë vetëm mashtrime që do të bindeni edhe vetë. RKS është shtet dhe shtetësinë, rikthimin e territorit të pushtuar dhe të okupuar nga ju dhunshëm gjate vitit 1912 është një realitet, që nuk mund ta mohoni, deshët apo s’deshët . Kosova shtet është vetëm një pjesë e realitetit më të ri në botë, por sipas të gjitha gjasave, shumë shpejt shqiptarët do të bashkohen me një shtet, edhe pa dëshirën tuaj dhe aleateve tuaj .

Nëse vazhdoni me këtë politikë regresive antishqiptare, kjo e kordinuar mirë me vëllain tuaj të madh rus dhe aleatet tuaj ballkanikë, greko- turq dhe bullgarë, atëherë lirisht ju themi që përplasjet që po i përgatitni në trojet shqiptare, do të ju kthehen si një bumerang i historisë duke krijuar një Serbi në formë senduiqi mes Kroatëve dhe Shqiptarëve, atyre që për herë ishin zotër të Gadishullit Ilirik,, Ballkanik, duke ua lënë si pronë vetëm Pashallakun e Beogradit në arenën Kalamegdan.Rendi iri boterore pat filluar në trojet tona, më 1918 dhe këtu do të përfundojë, duke krijuar një rend të ri botëror. por kësaj radhe, jo sipas dëshirës suaj dhe kryeneqësisë serbo- ruse. por sipas realitetit. Ne jemi në dijeni qe shteti juaj dhe shteti rus dhe ai grek po harxhojnë milionat për destabilizimin e Ballkanit për mes marionetave ruso- serbo- greke, por shumë thjeshtë, koha e kërcënimeve tuaja ka perënduar.